Educatie met animatie
Trailer eerste interactieve educatieve animatie ontwikkeld met studio Phunk. Je maakt kennis met het verhaal uit het verlaten hotel, de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en er wordt een link gelegd naar nu. De eerste module, met als thema propaganda toen en fakenews nu, werd getest op scholen. Groepen 8 gaven commentaar en daarna groen licht. Belangrijke vraag in volgende modules:
Wat verandert er in je klas als democratie verandert in dictatuur?
De spannende en ontroerende jeugdroman Het Verlaten Hotel beschrijft de hele Tweede Wereldoorlog. Mirjam Elias (historica) baseerde het verhaal op waargebeurde feiten. Ronny (haar echtgenoot fotograaf Ronald Sweering) en zijn vrienden namen het op voor leerlingen die er niet meer bij mochten horen van Nazi’s.
Wees ook dapper, laat je niet opstoken. Kom op voor elkaar is de missie van Stichting KinderVerzet & Vriendschap Toen & Nu.
SPEEL DE GAME
Stap terug in de tijd en ontmoet de dappere kinderverzetleiders Ronny en Louise. Help ze in de zoektocht naar hun verdwenen vriendjes.
Deze Augmented Reality game speel je samen met het kunstwerk “de Muur” hier op dit speelplein. Installeer de game en beleef hoe de muur tot leven komt.
Kies Apple voor iPhone of Google voor Android.
MUUR IN DE SCHOOL
blz. 113-114, hoofdst. 7 Het verlaten hotel — My Bonny
Als Saartje is weggehaald zitten de meeste voorkant kinderen bedrukt te fluisteren. ‘Zullen we een liedje zingen?’ oppert de juf, ‘over iemand die je heel erg mist.’
‘Bijvoorbeeld je oma die is verhuisd. Of een vriendje of vriendinnetje dat weg is...’ Nu wordt het doodstil. Dan begint de juf met haar mooie warme stem te zingen.
‘My Bonny is over the ocean, my Bonny is over the sea.’
Veel kinderen krijgen een brok in hun keel. Iedereen kent dit liedje, maar vandaag is het net of het over henzélf gaat. En over hun vriendjes aan de achterkant die een voor een verdwijnen. Niemand weet waarheen. De hele klas zingt keihard mee.
‘O, bring back my Bonny to me, to me. Bring back, o bring back, o bring back my Bonny to me.’
Als het uit is, begint er iemand opnieuw. Meteen vallen de anderen weer in, almaar zingen ze dat Bonny weg is, maar dat ze terug moet komen
‘Bring back, o bring back, o bring back my Bonny to me, to me’
klinkt er ineens van de andere kant van de muur. Je kunt een speld horen vallen! Heel duidelijk horen ze de achterkanters zingen. Als op een teken vallen nu ook alle andere klassen aan de voorkant in. De hele wc-school zingt samen over Bonny. Net als vroeger toen ze nog met elkaar in de bloementuin speelden. Waar brengen de nazi’s onze vriendjes en vriendinnetjes heen? Wat gebeurt er met hen?
Elke keer als hij ‘my Bonny’ zingt, ziet Ronny het paardenstaartje van Saar voor zich.